Mercedes-AMG потвърди, че ще атакува Taycan с електрически суперседан

Характеристиките му ще го сложат в класа на хиперколите

Mercedes AMG EA

, Mercedes-AMG

Mercedes-AMG.EA по време на зимни тестове

Porsche Taycan се радва на голяма популярност сред феновете. Колата си спечели и доста рекорди в своя клас и привидно няма директен конкурент. Mercedes иска да промени това.

Компанията потвърди, че разработва електрически суперседан, съобщава CarScoops. Прототипът, който Mercedes има в момента, се използва за тестове на AMG.EA архитектурата на компанията за спортни електрически автомобили.

Окончателният дизайн на колата все още остава в тайна, но изглежда, че ще е базиран доста на концепта Vision AMG от 2022 г. Прототипите са с много камуфлаж и дори фалшиви фарове и стопове. Знае се повече за механиката. Например, че това ще е първата серийна кола, която ще използва AMG.EA.

Седанът най-вероятно ще използва олекотени електромотори от Yasa и по-тънка батерия с висока плътност, от Sila Nanotechnologies. Според слуховете, колата ще има мощност от около 1000 к.с., което ще я доближи до класа на хиперколите, а по производителност дори може и да ги конкурира.

Макар AMG да не споменават конкретно Taycan като своя мишена, конфигурацията на колата е очевидно насочена в този клас. Това не е изненада, имайки предвид успеха на Taycan, което определено ще вдъхнови и другите производители да направят подобни модели.

Автомобилът засега няма официално име. Очаква се той да дебютира официално догодина.

коли автомобили електрически автомобил електромобили Mercedes