Излъчването е ретро, но задвижването е електрическо

Британска компания сложи батерия и 4 електромотора на класически Ford Mustang от 1967 г. Ще има само 499 такива

,
Ford Mustang by Charge Cars

Charge Cars

П о-рано тази година британската компания Charge Cars обяви, че работи по интересен проект - електрифициран Ford Mustang от 1967 г.

Нещо като мост между минало и бъдеще за един от най-популярните американски автомобили. И то наистина “мускулестият”, а не кросоувъра, който вече добре познаваме. А и нали наскоро отчетохме, че представeното през септември "пони" ще е последното с ДВГ.

Charge Cars

Но това тук е “друга бира”. От Charge Mustang ще бъдат направени само 499 броя на цена от 391 000 долара, като дебютът ще е на 27 октомври в Лос Анджелис.

Charge Cars

Автомобилът е направен в лондонското студио на стартиращата компания. Той прилича на своя първообраз, просто в дизайна липсва всичко онова, което е характерно за кола с ДВГ.

Има и други промени. Липсва решетка, фаровете са LED, нови са джантите, дръжките на вратите…

Charge Cars

Интериорът е като за електромобил с големия таблет по средата на таблото и дигиталния екран за показанията. Тук няма почти нищо, което да препраща към класиката от 1967 г.

Батерията е с 63 кВч, а електромоторите са четири (по един на всяко колело), като общата им максимална мощност е 536 к.с., а макс. въртящ момент - 1500 Нм.

Charge Cars

Пробегът е около 300 км (200 мили), а бързото зареждане до 80 процента отнема час, тъй като е само до 50 киловата.

От място до 100 км/ч набира за 3,99 сек., казва Charge. Максималната скорост е електронно ограничена на 240 км/ч .

Charge Cars

Джаните са 18-инчови. Както стана дума и по-горе за интериора, автомобилът е снабден с много от съвременните системи за безопасност, асистиране, комфорт и т.н.

Charge Cars Charge Cars Ford Mustang