Ясни са цените на електрическия хотхеч Hyundai Ioniq 5 N

Моделът с до 650 к.с. се предлага у нас на цена от 149 800 лв. с ДДС.

Пламен Георгиев,
Hyundai Ioniq 5 N

, Hyundai

Hyundai Ioniq 5 N

Ioniq 5 N има една задача: да покаже на феновете на спортните автомобили, че емоцията от шофирането може да дойде и в изцяло електрифицирана форма. Това става чрез технологии и експертиза, заимствани от опита в моторните спортове.

Този електромобил разчита на няколко технически подобрения. Електрическите му двигатели се развъртат до 21 000 оборота, осигурявайки 650 к.с. с активиран N Grin Boost. Това е резултат от двустепенния инвертор с повишена енергийна ефективност за по-голяма мощност за новата 84 kWh батерия.

Въпросният N Grin Boost максимизира ускорението чрез увеличение на мощността за 10 секунди, а N Launch Control осигурява три различни нива на сцепление за възможно най-бързия старт.

Спирачната система е най-мощната в гамата на Hyundai. Предните дискове са с диаметър 400 мм с четирибутални моноблокови апарати и 360 мм задни дискове. В допълнение, регенеративната спирачна система е преконфигурирана в IONIQ 5 N, за да подобри спирачната ефективност. Тя е и основният източник на спирачна сила, докато механичните спирачки доставят допълнителна спирачна сила, когато е необходимо, осигурявайки повишена издръжливост на пистата.

Смяната на предавките и саундтракът са така калибрирани, че да отговарят на горните характеристики, това е станало възможно чрез N e-shift и N Active Sound+.

Стартовата цена на Hyundai Ioniq 5 N Performance започва от 149 800 лв. с ДДС. Най-скъпият цвят е мат – 2000 лева, фиксираният стъклен тава е още 2200 лв.

Hyundai Hyundai Ioniq 5 N