Hispano Suiza иска да ни изкуши с третата си електрическа хиперкола

От нея ще има няколко броя и всеки ще е различен

Мартин Дешев,
hispano suiza carmen sagrera

Hispano Suiza

Hispano Suiza обяви, че съвсем скоро ще ни покаже нов електрически хиперавтомобил. Той ще се казва Carmen Sagrera и ще бъде представен официално през юни т.г.

Carmen Sagrera ще е почит към историята на компанията, която датира от 1904 г. Именно затова ще бъде представена за честването на 120-годишнината на Hispano Suiza.

Официално компанията  не споделя много подробности за модела. Според обобщение на слуховете от Carscoops и Electrek, колата ще бъде още по-спортна и агресивна спрямо досегашните версии на Carmen. Купето ще е от карбон и ще има огромен спойлер.

Знае се със сигурност, че ще има по-голяма батерия – тя ще е 103kWh. Това е потвърдено и от самата компания. Най-вероятно ще използва същата 700V платформа, която е в досегашните версии. Carmen Boulogne беше последната модификация, която имаше два електромотора и 1100 к.с. мощност – с 95 к.с. повече от оригиналната Carmen. Така логиката подсказва, че Sagrera ще има още повече мощ.

Остава неясно колко броя ще има, но със сигурност ще са малко. Оригиналната Carmen беше ограничена до 24 броя и общо 1904 различни комбинации. След това компанията показа и Carmen Boulogne – само 5 броя, също всеки различен.

Hispano Suiza казва, че и Carmen Sagrera ще запази същата философия и ще я надгради. Това означава много малко бройки и много висока цена. Очаква се сумата да е над 1,5 млн. евро за брой.

коли автомобили хиперавтомобил електрически автомобил електромобили колекционерски автомобили