Fisker Ocean надмина и най-смелите очаквания на своя създател

Над 40 000 заявки досега - повечето са от Европа

Fisker Ocean

Fisker

Fisker Ocean

З аявките за Fisker Ocean надхвърлят 40 000 броя, обяви неговият създател Хенрик Фискер в интервю за Би Би Си.

Първите автомобили от кросоувъра ще бъдат доставени в края на годината, когато започва и производството, а в Европа цената му тръгва от 41 900 евро без данъците.

Фискер заяви, че на Стария континент има огромен интерес към творението му, като не поясни какъв е процентът резервации. Но като цяло резултатът надвишава с много това, на което се е надявал.

В най-смелите си мечти той е очаквал около 30 хиляди. За млада компания само с един модел това е прекрасно постижение, не скри задоволството си дизайнерът.

Топ изпълнението Ocean Extreme има пробег до 630 км (WLTP) с два електромотора и три режима на задвижване. Ускорението да 100 км/ч отнема 3,9 сек.

Автомобилът ще бъде лансиран първо в Норвегия, Дания и Швеция, след което в Австрия, Франция, Германия, Испания и Великобритания. Фискер е избрал австрийската Magna да произвежда Fisker Ocean.

Компанията предлага базова гаранция от 6 г./100 000 км, 10 години гаранция/160 000 на задвижващия тракт и 10 г./160 000 км гаранция на батерията.

Друга новина, свързана с Хенрик Фискер, е афишираното напускане на “Туитър”, след като стана ясно, че неговият голям съперник Илон Мъск купува социалната мрежа.

В специален прощален пост бизнесменът заяви, че вярва на 100 процента в свободата на словото, така не иска неговото право да я упражнява да е в зависимост от конкурент. Както и комуникацията с хората, които го следват и се информират за автомобилния му бизнес.

туитър Tesla Giga Texas Илон Мъск Хенрик Фискер Fisker Ocean