Drako Dragon долетя в Ел Ей с 2027 к.с. и $290 000 бройката

Той ускорява до 100 км/ч за 1,9 секунди. Първите доставки няма да се случат преди 2026 г.

,
Drako Dragon

, Drako

Drako Dragon

З а този автомобил, потенциално подходящ за Денерис Тергериан, ако тръгва в днешни времена към Железния трон, вече сме ви разказвали. Това е Drako Dragon и дойде време да направи световната си премиера пред публика. Това става на изложението в Лос Анджелис (18-27 ноември).

Да започнем от външния му вид, за който вече знаехме с летящите врати, напоследък доста модерни в автомобилния бранш.

Не с тяхна помощ той може да излети от място до 100 км/ч за 1,9 секунди, поне според Drako.

Максималната скорост е над 320 км/ч. Всичко това става благодарение на максималната мощност в размер на 2027 к.с. общо.

Drako

“Драконът” е продължение на суперавтомобила GTE EV, който привлече внимание през 2020 г. Стартиращата му компания показва огромна амбиция.

Dragon е SUV с две врати, като големите “криле на чайка” се отварят за широк достъп до предните и задните седалки. Като стана дума за интериора, вътре има място за петима.

Drako

Сега по същество. Огромната мощност идва от четири електромотора, взети от GTE. Те са на всяко колело. Батерията е направена от Drako и компанията не казва нищо за нея. Споменава само, че може да се зарежда бързо - до 80 процента за 10 минути. Пробегът е над 650 км.

Цялата система се управлява от Drako DriveOS - многоядрено устройство, което всъщност е отговорно за всичко в луксозния SUV.

Друг фактор за “пърформанса” на Dragon е карбоновата му структура. Drako казва, че това е първият SUV, който използва такава, намалявайки теглото с 50 процента, като същевременно това не пречи на здравината му, напротив.

Drako

Интериорът също фокусиран върху технологиите, включва 17,1-инчов централен сензорен екран с по-малък дисплей за водача. Информационно-развлекателната системва е налична и на задните седалки. За пазарите, на които това е позволено, има камери вместо странични огледала.

Dragon е проектиран в Италия и ще се произвежда в САЩ, като планът е обемът да е 5000 модела годишно. Първите доставки на клиентите обаче не се очакват до 2026 г. Цените ще започват от $290 000 вече се приемат резервации.

Drako Dragon Drako