Alpine A310 ще е електрически и с 4 места

Колата ще е двуврат конкурент на Porsche 911

Мартин Дешев,
Alpine A110 E ternite

, CarMarket.bg

Alpine ще разнообрази гамата си със седем нови модела до 2030 г.

Alpine ще върне още един познат от историята си модел – А310. Той ще бъде 4-местен, електрически автомобил, конкурент на Porsche 911, съобщава Autocar.

Моделът ще бъде базиран на Alpine Performance Platform (APP) – електрическата архитектура на Alpine, която ще е в основната на много от следващите модели на компанията. Тя ще е и част от електрическия A110 Coupe, който се очаква през 2027 г. и ще запази двуместната си конфигурация.

А310 ще е вторият електрически модел и ще е своеобразен флагман на гамата засега. Общо Alpine предвижда да предложи 7 нови електрически коли до 2030 г. APP е направена така, че да може да се модифицира и конфигурира значително за различни модели и да запазва динамиката на шофирането. От Alpine са уверени в успеха на APP и дори казват, че А310 ще бъде „икона на бъдещите спортни коли“.

„Ако всичките ни бъдещи модели са електрически, това няма да ги спре да са истински Alpine-и. Те ще имат ДНК на малко тегло и пъргавина. Дори и да е електрическа кола с батерия, пак ще усещате лекотата. Това е много важно“, казва маркетинг директорът на Alpine Брус Пилард.

Конфигурацията на А310 ще е 2+2 места. APP ще осигури нужната платформа и в момента се работи по подготовката ѝ за колата, казва директорът на дизайна Антъни Вилайн. Той очаква дизайнът да е готов в рамките на година и половина.

Alpine планира да даде отличителен характер на всеки от моделите си. Компанията ще се възползва от електрификацията, за да постигне тези отличителни черти.

Alpine ще покаже и работещ прототип на хиперавтомобила Alpenglow. Той ще бъде показан „скоро“ и ще демонстрира потенциалните ползи на водородното задвижване при хиперавтомобилите.

спортни коли електрически автомобил автомобили коли Alpine