8 въпроса от собствениците на е-коли към колегите им с конвенционални модели

Противопоставянето е превзело обществото ни, а новата разделителна линия при шофьорите са електромобилите – ЗА и ПРОТИВ. Този път на ход са водачите на е-коли.

колаж електромобил срещу ДВГ

CarMarket.bg

В се повече и повече хора стигат до извода, че електрическите автомобили имат много големи предимства спрямо конвенционалните им аналози. Повечето собственици на електромобили са изключително задружни и развяват смело знамето на електрификацията, споделят опита си с нови колеги, склонни са да помогнат без да търсят изгода.

От друга страна все още много хора не могат да си позволят покупката на добър електромобил, тъй като цените продължават да изпреварват с доста тези на аналогичните им конвенционални модели.

Не толкова отдавна в САЩ имаше мода собственици на огромни всъдеходи умишлено да форсират автомобилите си и да обгазяват движещите се зад тях електромобили.

Но сега тенденцията започва да се обръща, но собствениците на е-коли са доста по-ехидни от колегите си. Вижте следващите въпроси и ще разберете защо, стига да се започнат поне частично с плюсовете и минусите на един електромобил.

Чувал съм, че колите, задвижвани от бензин, не могат да зареждат гориво у дома, докато спите. Ще има ли решение за зареждане с гориво у дома?

Кои части ще имат нужда от сервизиране и колко често? Ще светне ли предупредителен индикатор за нужда да сменя маслото?

Мога ли да ускорявам и спирам с един педал, както правя с моя електромобил?

Връща ли се в резервоара гориво, когато намалявам или спускам по наклон?

Колата, която тествах, сякаш имаше забавяне от момента, в който натиснах газта, докато започна да ускорява. Това нормално ли е за колите с ДВГ или тази е повредена?

Вярно ли е, че горивото е запалимо? Трябва ли да изпразня резервоара и да съхранявам горивото някъде другаде, докато колата е в гаража?

Има ли автоматична система за предотвратяване на запалване или експлозия на бензин при злополука?

Разбирам, че основната съставка на бензина е нефтът. Вярно ли е, че добивът и рафинирането на петрол причиняват екологични проблеми, както и конфликти? Има ли решение за това?

Имате ли отговор на тези въпроси, ако бъдете засечен с подобен?

електромобили в България ДВГ на водород любопитно автомобили