Tesla отчете рекордните $619,4 млн. загуба за тримесечие

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

И лон Мъск обича да обещава. Проблемът с тези обещания е, че до момента те нямат голямо покритие и звучат като обещанията на родните политици. Последният финансов доклад от Tesla идва като потвърждение на това. За последното тримесечие на тази година компанията отчита загуби в размер на $619,4 млн., което прави грубо по 207 млн. на месец. Това е рекорд в историята на компанията.

Лъч светлина в тунела показва параметъра от $2,98 млрд., на колкото се равняват приходите от доставки на нови автомобили за въпросни период. Това е над прогнозите, като за същия период на 2016 г. са били регистрирани приходи в размер на $2,3 млрд. Динамиката в положителна посока се дължи на увеличените доставки на Model X.

Но големият проблем се казва Model 3, за който има около половин милион предварителни заявки. За последните три месеца обаче компанията е произвела… 260. Обещанията на Мъск бяха, че през септември ще бъдат произведени 1500 бройки, а пред декември – 20 000. Сами може да си направите извода ще бъдат ли изпълнени.

Междувременно стана ясно, че има виновник за забавеното производство на Model 3. И той е… Panasonic. Заедно с японската компания бе направен „Гигафактори”, обещанията за който също още не са спазени. Причината е, че в гига завода не всички процеси на производство са автоматизирани, През третото тримесечие на годината Tesla отчете доставката на 25 915 автомобила Model S и Model X. В сравнение с второто тримесечие на годината, резултатът на тези модели е с 18% по-добър, а в сравнение с третото тримесечие на 2016 г. – с 4,5% в плюс.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Hennessey Venom F5 e с 1600 „коня” и ще гони 480 км/ч

Китайци тестват трамвая на бъдещето

Карта на най-продаваните авто модели и марки по света

Източник на статията: Vesti.bg

Илон Мъск Тесла Tesla