Впечатляващите цифри зад Super GT кабриолета Fisker Ronin

Обещава близо 1000 км пробег на ток и над 1000 к.с.

Пламен Георгиев,
Fisker Ronin

Newspress

П реди дни Fisker представи цели четири нови модела, това се случи на 3 август, когато компанията проведе първото издание на Product Vision Day.

Сред новостите бе и Fisker Ronin: Super GT кабриолет при свален покрив, спортен седан с пет места при вдигнат. Странна конфигурация, но определено Fisker Rōnin Super GT прави силно впечатление с дизайна си, но и с техническите параметри, които компанията разкри днес.

Newspress

Както вече споменахме, в самурая без господар може да седнат петима (нетипична конфигурация за кабриолет), като електрическата платформа на модела позволява да се отвори изключително багажно отделение, много рядко срещана характеристика в света на суперавтомобилите.

А този е точно такъв, макар максималната му скорост да е 275 км/ч. Но все пак говорим за електромобил. И като такъв, Ronin предлага ускорение от 0 до 96 км/ч за приблизително 2 секунди! От компанията казват, че мощността ще е над 1000 к.с., а очакваният пробег с едно зареждане – около 600 мили (960 км).

Newspress

Задните врати се отварят нагоре, за да осигурят лесен достъп до местата отзад. Вратите (и четирите) могат да се отварят чрез смартфон, с него може да се сгъва и вдига подвижният покрив.

Иначе Ronin използва уникална алуминиева пространствена рама с интегриран пакет батерии. Карбоновите джанти са с размер 23 инча.

Newspress

Интериорът ще постави нови стандарти за устойчив лукс, в направата му ще се използват иновативни рециклирани и устойчиви материали. Целта е Ronin да стане най-устойчивия суперавтомобил в света. Вертикално по средата на таблото е разположен 17,1-инчов дисплей. Воланът е особено интересен, приборното табло е вградено в него.

Fisker отвори резервациите за Rōnin (иначе името е препратка към едноименния филм на Джон Франкенхаймер). Желаещите могат да платят депозит от $2000 за първата резервация и възстановяеми $1000 за втората. Изглеждат като капка в морето на фона на крайната цена от $385 000. Но пък Хенри Фискер обещава, че ще направи само 999 бройки, като ще започне да доставя първите през втората половина на 2025 г.

Fisker Fisker Ronin