Volkswagen ID.3 GTX е новото попълнение в клуба на електрическите хотхечове

Категорията се възражда с голяма активност от много производители

volkswagen id 3 gtx

Volkswagen

Д ълго време „горещите“ хечбеци бяха оставени на заден план от автомобилните производители. Напоследък обаче има възраждане на тази категория и трябва да благодарим на електрическите автомобили за това.

Все повече производители вече предлагат хотхечове, които са изцяло електрически. Най-новото попълнение в тази категория е Volkswagen ID.3 GTX. За него се говори от доста време и най-сетне вече е факт.

Volkswagen

Новият ID 3 GTX ще има две версии. Топ моделът ще е GTX Performance и ще бъде своеобразен събрат на легендата Golf GTI Clubsport. Електрическият модел е с 322 к.с. в Performance версията и 282 „коня“ в стандартната.

Volkswagen

И още нещо за радост на феновете на шофирането – и двете версии са със задвижване само на задните колела. Точно така, хотхеч със „задно“.

Пробегът на ID.3 GTX Performance до 100 км/ч от място ще става за 5,6 секунди. Това прави GTX Performance най-бързо ускоряващата електричка на Volkswagen досега.

Volkswagen

Колата разполага с обновена система DCC с повече сензори за мониторинг на колелата и подобрение на возията и поведението в завоите. Батерията е 79kWh, като осигурява 600 км пробег за стандартния модел и малко по-малко за Performance. Поддържа и бързо презареждане за 30 минути за 10-80%.

Засега Volkswagen не съобщава цената на ID.3 GTX. Очаква се продажбите да започнат по-късно тази година.

коли автомобили електрически автомобил електромобили Volkswagen