Toyota: Не сме против електричките, просто сме реалисти

Компанията не бърза да влага всичките си усилия само за електрическите коли

Мартин Дешев,
Toyota CHR

Toyota

О т самото начало на електрическия преход Toyota е сред производителите, които не бързат да се хвърлят с всички сили към електрифицирането на колите си. Според някои тя дори е скептик и е против електричките, макар в множество интервюта представители на Toyota да са казвали, че просто вярват, че може и трябва да се развиват повече от една технология за задвижване.

Сега вицепрезидентът на Toyota Australia Шон Ханли е решил да го каже директно, съобщава InsideEVs. В интервю за Cars Guide Austrlaia, Ханли е ясен:

„Вълнувам се от новостите, защото изпращат ясно послание. Toyota не е против електрическите коли. Не сме. Искаме да играем на този пазар и искаме да сме част от него. Той ни вълнува. Просто не го виждаме като единствения златен куршум, който трябва да се използва за въглеродна неутралност. Нашата стратегия продължава да бъде подход в няколко посоки и сме развълнувани да участваме и с изцяло електрически коли. Знаем, че те имат важна роля“, казва Ханли.

Според него пазарът има крайното решение какви ще са възможностите на автомобилите, а не производителите. Клиентите ще купуват това, което им върши работа. Производителят трябва да се съобразява с регулациите, за да предложи на клиента решение, което му върши работа.

„Затова говорим за стандарти за емисиите от горива и за подход в няколко посоки. Някои интерпретират това сякаш Toyota е против електрическите коли. Не сме. Просто сме реалисти. Честни сме с пазара и позицията му“, казва Ханли.

коли автомобили електрически автомобил електромобили Toyota