Това е електрическият SUV с най-голям пробег в Европа

Fisker Ocean ще предлага до 707 км между зарежданията

Пламен Георгиев,
Fisker Ocean

, Fisker

Fisker Ocean

Е вропейската сертификация на Ocean ще завърши в края на април, но компанията не можа да устиска и се похвали с рекордния пробег, за което намекна шефът на компанията в края на февруари.

Електрическият кросоувър Fisker Ocean се похвали със среден пробег от 707 км по цикъла WLTP. Това ще се удава на топ версията с два мотора Extreme, като по този начин ще стане електрическият кросоувър с най-голям пробег в Европа.

За разлика от базовата версия Ocean Sport, оборудвана с LFP батерия, Extreme размита на NMC батерия. Пиковата мощност на модела в режим Boost достига 557 к.с. Благодарение на тях кросоувърът ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди. Моделът е оборудван с 10 въздушни възглавници, покрив със слънчеви панели (които в оптималният случай биха спестили на собственика си до $3000 годишно) и три режима на задвижване.

Те се наричат Earth, Fun и Hyper. В началото на следващата година, благодарение на актуализация по въздуха ще бъдат активирани режими Off-Road и Snow/Ice, а до края на тази година – система за динамично управление на въртящия момент Smart Traction, която ще позволи на водача да се възползва от всички предимства на векторната тяга. Ocean Extreme ще е оборудван с въртящ се централен екран, мощна аудиосистема и тапицерия на салона от екоцелесъобразни материали.

Първите европейски шоурумове на компанията, наречени Centers+, ще се открият във Виена и Копенхаген на 11 април. До края на годината трябва да бъдат открити още такива. Първите доставки до клиенти в Европа ще започнат през лятото.

електромобили в България Fisker Ocean Fisker Pear