Smart Concept #5 е най-големият модел на марката

Новият „премиум средноразмерен SUV“ ще се видоизмени на външен вид, вероятно, но интериорът му е абсолютно готов за конвейра

Smart Concept 5

Smart

Smart е готов да лансира най-големия си модел до момента. Той трябва да следва дизайнерския език, който виждаме с Concept #5. Това значи, че, когато се появи по-късно тази година, моделът ще заложи на... кубичните форми.

Това ще е третият модел електрически SUV, който ще произлезе от електрическия джойнтвечнър междуGeely и Mercedes-Benz. Изглежда сякаш дизайнерите са черпили вдъхновение от Merc EQB.

Интересното е, че #5 ще разчита на голяма батерия с капацитет 100 kWh+, но по-важното – ще бъде изграден на 800-волтова архитектура. Тя трябва да позволи зареждане от 10 до 80% за само 15 минути, като въпросната батерия трябва да осигури пробег до 550 км.

Smart

Гумите, предните и задните защитни скари, скритата лебедка, подвижната задна степенка, монтираната на покрива светлинна лента придават на Concept #5 много мощно излъчване, но всичко това са дизайнерски трикове, които няма как да очакваме да видим и в серийния автомобил.

Но пък може да очакваме задвижване на четирите колела и много OLED екрани в интериора, който изглежда готов за серийно производство. Ще има също генеративна AI технология, която ще помага човек да води разговор с... колата.

Smart Concept #5 Smart