След акцията на Tesla - Ford намали цената на Mustang Mach-E

Тя е по-ниска със средно 4500 долара в зависимост от оборудването

,
Ford Mustang Mach E

, Ford

Ford Mustang Mach-E GT

Ford обяви, че увеличава производството и намалява цената на своя електрически кросоувър Mustang Mach-E - средно с около 4500 долара. Това става седмици, след като Tesla започна мащабна акция с по-ниски цени по целия свят.

Отстъпките за електрическия Mustang варират в зависимост от конфигурацията на автомобила, като започват от 600 долара и стигат до $5900. За сравнение прекият конкурент Model Y на на Tesla върви с до 13 000 долара надолу.

Това ще означава, че в зависимост от нивото на оборудване не всички продадени бройки от модела ще й донесат печалба, според Марин Джая, главен директор за бизнеса с електрически превозни средства на компанията.

Производството на Mustang Mach-E се очаква да се увеличи от сегашните 78 000 електромобила на година до 130 000, добавя той.

Ние реагираме на промените на пазара, тъй като искаме да останем конкурентоспособни", казва Джая, коментирайки новите федерални стимули за електромобили в САЩ.

Според него Ford очаква да компенсира част от свиването на печалбата си благодарение на допълнителните продажби, както и на спада на някои разходи за суровини.

Началната цена на Mustang Mach-E сега ще варира от около 46 000 до 64 000 долара. За сравнение Tesla Model Y в САЩ започва от около 53 500 и достига до 57 000, при най-ниско ниво на оборудване.

През 2022 г. Ford стана втората най-продавана марка електромобили в САЩ, с доставени над 65 000 бройки, изоставайки единствено зад Tesla, която е продала над 522 000 коли.

Tesla намаление отстъпки Ford Mustang Mach-E Ford Mustang Ford