Електрическият Mustang вече изпреварва бензиновия по продажби

Конвенционалният все още води в общата класация за годината. Предстои негово ново издание през септември

,
колаж Ford Mustang

Ford

Т рябва да свикваме с такива новини и като се замисли човек - те не са чак толкова неочаквани.

Електрическият Ford Mustang Mach-Е е изпреварил по продажби конвенционалния “масъл” за месец юли, личи от официалните данни на Синия овал.

Доставките на Mach-E са били 4970 срещу 3367 на неговия събрат с ДВГ. При първия има увеличение със 74,1 на сто на годиша база, докато при втория - спад с 18,4% (4124% през юли миналата година).

Електрическият кросоувър все още изоства, ако се гледат общите сделки за годината досега, но ако тенденцията се запази, нищо чудно в края на годината на пресече първи финалната линия.

От януари до юли покупките му са били 22 645, което е ръст с 43,1% спрямо същия период на м.г. В същото време Mustang все още е начело с 29 611 броя, но се наблюдава спад от 17,9%.

Това не е първият случай, в който Mustang Mach-Е изпреварва класическия Stang. Това се случи и през май, като тогава разликата бе дори по-голяма - 5179 срещу 3234.

Ако погледнем на всички продажби на Ford за месеца - електромобилите са с ръст от 168,7%. Срещу F-150 Lightning личат 2173 доставки и това е бил най-добрият му месец досега. А вече път си пробива и Е-Transit - 526 броя.

Колкото до Mustang, той ще получи нов модел на 14 септември, когато се открива изложението в Детройт. Очаква се да запази 8-цилиндровия си двигател, като максималната мощност ще е около 500 к.с.

Ще видим дали новото издание ще предизвика по-голям интерес. Зависи и от икономическата обстановка.

Ford

продажби Ford Mustang Mach-E Ford Mustang Ford