Pininfarina въвежда нова категория eLUV с PURA Vision

Прототипът ще даде начало на следващото поколение автомобили на марката

Мартин Дешев,
Pininfarina pura vision

,

Automobili Pininfarina PURA Vision

Automobili Pininfarina представи новата си разработка – PURA Vision. Тя дава началото на нова категория – eLUV – electric Luxury Utility Vehicle.

Това са автомобили с размерите на SUV, но не с характеристиките на такъв. При тях практичността и големият багажник не са на първо място. Водещи са видът и максималният лукс.

PURA Vision е прототип, който ще даде началото на ново поколение автомобили от Pininfarina, казва компанията. Той ще направи своя дебют по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей.

„Много по-важно от просто концепция, предвещаваща един бъдещ автомобил, PURA Vision представя остра, модерна философия на дизайна, вдъхновена от богатото наследство на Pininfarina и дефинираща безпогрешна рецепта за колекция от красиви нови луксозни автомобили“, казва Паоло Делача, изпълнителен директор на Automobili Pininfarina.

 Automobili Pininfarina PURA Vision

Automobili Pininfarina PURA Vision

PURA Vision залага и на много технологии. Фаровете са „скрити“, като се използва нова технология от нанофибри за дневните светлини. Те са по-тънки от 1мм и позволяват направата на всякакви дизайни.

 Automobili Pininfarina PURA Vision

Automobili Pininfarina PURA Vision

PURA Vision ще е изработена от карбон. Има и „иновативен“ панорамен покрив, нови прозорци от извито стъкло и др. Колата привлича внимание и с 23-цолови джанти.

Тя ще може да превозва 4-ма души в максимален лукс и технологии. Това включва и задвижването, което ще е изцяло електрическо. Според Pininfarina PURA Vision съчетава присъствието на пътя като SUV, но има характера на снижена спортна кола.

Интериорът следва същата философия – предните две места носят усещане за седене в двуместен спортен автомобил, а задните – като в просторна яхта. Голяма част от елементите в интериора ще могат да се персонализират според желанието на клиента.

електрически автомобил автомобили коли