Новият Fiat 600e предлага пробег до 400 км на цена от 36 000 евро

Моделът разчита на е-мотор със 156 к.с., на следващ етап гамата ще бъде допълнена от плъг-ин хирид

Fiat 600e

Fiat

Fiat най-после лансира нов модел, а днес марката ни показва две много интересни предложения. Вече писахме за Topolino, сега е ред на модела 600, който Fiat представя първо в изцяло електрическия му вариант. Това значи батерия с капацитет 54 kWh и пробег до 400 км, като цената за Италия стартира от 35 950 евро.

Моделът разчита на 100 kW зарядна система, благодарение на която 600е може да се зареди от 10 до 80% за под 30 минути на бърза зарядна станция. Новият модел е оборудван с 11 kW бордово зарядно, с което пълното зареждане на батерията отнема под шест часа.

Задвижването е поверено на електромотор със 156 к.с. Моделът ускорява до 100 км/ч за 9 секунди. На по-късен етап гамата ще се разшири с плъг-ин хибридна версия.

Fiat

Но Fiat 600e не е предназначен за скорост, той трябва да предложи la Dolce Vita на клиентите си. Като за начало, моделът ще се предлага в базовото изпълнение RED, както и в изпълнение La Prima. Първото е изпълнено в червен цвят, вдъхновен от организацията, чиято цел е борбата със СПИН. Това изпълнение идва и в черен и бял екстериор, но във всички случаи интериорът е червен. Тапицерията на седалките е от рециклирани материали.

Fiat

Моделът La Prima предлага повече дизайнерски елементи. Екстериорните цветове са четири: Italian Sun Orange, Italian Sea Green, Italian Land Sand и Italian Sky Blue. Вътре се предлага по-богата цветова палитра, като Fiat определя модела си като първият компактен автомобил, предлаган с “chromotherapy” LED осветление. Това означава, че собствениците може да избират между осем основни цвята на осветеност, които може да се миксират с други, за да предлагат 64 цветови схеми.

Седалките (електрическо настройване, подгрев и масаж) в La Prima са тапицирани със синтетична кожа с тюркоазени акценти. Има безжично зареждане за смартфони.

Fiat

Контролът на автомобила става посредством 10,25-инчов централен дисплей, съвместим с Apple CarPlay и Android Auto. Навигацията е поверена на Tom Tom. Зад волана е позициониран 7-инчово приборно табло.

Цените на Fiat (600e) RED започват от 35 950 евро (преди субсидии), тази на 600e La Prima – от 40 950 евро в Италия. Да края на юли клиентите, които си поръчат Fiat 600e ще могат да се възползват от Fiat Go-Electric. Тази програма ще им позволява да сменят своя автомобил в края на всяка година с друг, който отговаря по-добре на техните нужди.

Fiat Fiat 600e електромобили в България