Mini ще направи 999 броя от електрическия Cooper SE Cabrio

Компанията промени намеренията си, първоночално кабриолетът бе представен като демонстрационна концепция в един екземпляр

,
Mini Cooper SE Cabrio

Mini

Н икога не казвай никога. Припомняме си за тази стара истина при новината от Mini, че ще произведе 999 броя от Cooper SE Cabrio. А може би е било просто трик, покрай цялостното тестване на “обществените нагласи”, както се казва високопарно.

Става дума за това, че в средата на юли Mini представи кабриолета като концептуална бройка, произведена само в един екземпляр, който обикаляше Америка с демонстрационна цел.

Уж нямало да го произвеждат, но в интерес на истината още тогава допуснахме, че може да следва изненада.

И така - това е първият в света кабриолет, изцяло EV. Той е с дължина от 3863 мм, 2495 мм междуосие, 1727 мм широчина.

Mini

Тези размери са останали непроменени спрямо конвенционалния, включително и вместимостта на багажника от 160 литра. Електромоторът е с мощност 184 к.с. и е дело на BMW. Малките му размери позволяват оптимално разпределение на теглото между осите, осигуряват пъргава и добро управление.

Автомобилът ускорява за 7,3 секунди от 0 до 100 км/ч.

Mini

Пробегът е 210 км по WLTP без покрив. Той е текстилен и с типична графика на Union Jack. Може да бъде отворен електрически при скорост до 30 км/ч, както и работи като люк.

Оборудването вътре, освен с високо чакество и куп опции, е допълнено с познатите от MINI Cooper SE услуги на eDrive. Водачът получава информация за актуалния разход на енергия, пробега и съвети за икономичен стил на шофиране.

По време на пътуването всички съществени индикации са резюмирани на MINI Head-Up дисплея.

Mini

При дълги пътувания комфортът на първото лимитираното MINI Cabrio с напълно електрическо пътуване серийно се повишава от Активния контрол на скоростта с функция Stop & Go, както и MINI Driving Assistant.

Производството започва напролет в Нидерландия.

Mini Cooper Seaside Edition Mini Cooper SE Cabrio електрически кабриолет