MINI Aceman е третият електромобил в гамата на култовия бранд

Моделът застава между Cooper и Countryman, идва в две версии

MINI Aceman

MINI

Д нес MINI представи третия си електрически модел. Aceman застава точно между Cooper (3,86 м) и Countryman (4,43 м) с дължината си от 4,08 м, позициониране, което преди принадлежеше на Clubman.

MINI Aceman ще се предлага само с електрическо задвижване. Новият модел ще влезе в дилърската мрежа през есента на стартова цена от 43 500 евро.

MINI

Със своите размери Aceman е идентичен с Jeep Avenger. Но като дизайн ситуацията е коренно различна. Третият напълно нов модел в гамата на MINI следва дизайнерските похвали, които ни бяха демонстрирани с Countryman: заоблени ръбове, комбинирани с по-ръбати профили. Предницата е типично MINI: кръгли фарове, напомнящи очи, заобикалящи голяма решетка.

MINI

Масивни колесни арки, защита под решетката и черни прагове и ризи придават почти офроуд излъчване. Джантите варират от 17 до 19 цола, докато капаците на огледалата, колоните и покривът са изпълнени в контрастиращ на купето цвят.

Стоповете са по-малки от тези на Countryman, на Union Jack е неизменно присъствие. В зависимост от изпълненията Essential, Classic, Favoured и JCW, външният облик се видоизменя леко.

MINI

Купето на Aceman се откроява с кръглия OLED централен екран, който има и в Cooper и Countryman, но в нито един друг автомобил в индустрията. Същият играе роля и на приборно табло, което предстои да видим как ще върши работа в действителност, защото в Volvo EX30 не е много ОК. Но пък Head-up дисплеят (опция) ще върши работа.

MINI Aceman се предлага във версии Е и SE, като мощността им е съответно 184 и 218 к.с. Батерията е с капацитет съответно 43 и 54 kWh, като първата ще дава до 300, а втората до 400 км пробег.

Зареждането е съответно до 11 kW AC и 75 kW DC (95 kW за SE), като батериите ще се зареждат от 10 до 80% за около 30 минути.

Mini Aceman MINI