Mercedes сложи етикета „Made in India” на електрическия си флагман EQS

EQS е първият електромобил на Mercedes, който се произвежда извън Германия, в страна, която не се слави с голям технологичен потенциал за момента

Пламен Георгиев,
Mercedes Benz EQS

, Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS

Е тикетът „Made in China” дълги години бе символ на лошо качество, но днешните автомобили от Поднебесната империя оборват този постулат. Но какво знаем за етикета „Made in India”? Към момента нищо, но определено има поводи за съмнения относно качеството. Затова е и толкова интересен фактът, че първият електромобил на Mercedes, който ще се произвежда извън Германия, е флагманът EQS.

Производството на EQS 580 4MATIC в Индия вече стартира. Това е 14 модел, който германската премиум марка произвежда в завода си в Пуне, Индия.

В пода на индийския EQS 580 4MATIC е батерията с капацитет 107,8 kWh, захранваща два електромотора. Сумарната им мощност е 524 к.с. и 855 Нм, които ускоряват бизнес лимузината до 100 км/ч за 4,3 секунди. Максималната скорост е ограничена на 210 км/ч.

Тези параметри бледнеят на фона на факта, че моделът предлага впечатляващите 677 км пробег по стандарта на Automotive Search Association of India.

Индия е първата страна извън Германия, в която ще се произвежда електромобил, още повече върховният към момента в гамата на Mercedes. Това подсказва за доверието на компанията в качеството на своят завод в страната. Все пак там се правят и модели, носещи емблемата на Maybach.

Германската компания обещава да изгради мрежа от станции за ултра бързо зареждане, която ще е безплатна за клиентите на Mercedes през първата година.

Местната цена на EQS 580 4MATIC започва от 15.5 млн. рупии ($188 153).

Mercedes Mercedes-Benz Mercedes-Benz EQS Индия електромобили