Ford E-Transit Custom е с пробег до 380 км, носи и тегли като дизелов

Той предлага двупосочно зареждане като F-150 Lightning. Батерията му е по-голяма от тази на Е-Transit

,
Ford E Transit Custom

, Ford

Ford E-Transit Custom

Ford обяви цялата техническа информация за E-Transit Custom - лекотоварният ван в семейството на Transit, което е електрически - също като “главата на фамилията”.

Custom бе показан за първи път пред журналисти през пролетта в Барселона, като на събитието присъства и нашата медия. Тогава видяхме само екстериор.

Сега компанията съобщава, че работният автомобил използва 74-киловатова батерия с иновативни клетки, като в хитовия отвъд океана F-150 Lightning. Това означава, че батерията му е с по-голям капацитет от тази при E-Transit, където е 68 кВч.

Тя е с по-висока енергийна плътност, така пробегът е около 380 км км/ч по WLTP, посочва Ford. Може да се зарежда на 125 кВ, като времето от 15 до 80 процента е 41 минути. А на 100% при 11 кВ - под 8 часа.

Ford

Имате избор за максималната мощност - 135 к.с. или 217 к.с., като максималният въртящ момент е 415 Нм.

И сега най-интересната информация, касаеща хората, които се нуждаят от возила като E-Transit Custom. Той може да понесе товар до 1100 кг, може също така да тегли до 2000 кг. Или толкова, колкото и дизеловият, а е електрически.

Ford

Предлага се с единична или двойна кабина, както и като комби. Така междуосията са две, както и височините на покрива. Панелният фургон осигурява максимален товарен обем между 5,8 до 9 кубични метра и дължина на товарното отделение от 3,45 м.

Възможно е и да го поръчате с плъзгаща се врата с най-широкия отвор в сегмента след пренареждане на B- и C-колоните.

И отново - подобно F-150 Lightning, ванът предлага и двупосочно зареждане, благодарение на системата ProPower Onboard на Ford за захранване на електрически инструменти и други устройства с мощност до 2,3 кВ.

Ford

Задно му окачване е независимо, има по-нисък под и коефициент на съпротивление, подобрен с 10 процента в сравнение с Transit Custom.

Поне от снимките много приятно впечатление оставя интериоърът - високо качество на материалите, особено за товарно возило. Отпред е 12-инчовият тъчскрийн екран на Ford за информационно-развлекателните функции.

Производството в завода в Коджаели, Турция, започва през есента на 2023 г. Тогава се очаква да бъдат обявени и цените.

Ford

Ford Ford E-Transit Ford E-Transit Custom Ford F-150 Lightning товарен електрически ван