Електрическият Piech GT се очаква на пазара през 2024 г. (видео)

Не бяхме го виждали от 2019 г., но сега DW ни представя един по-задълбочен преглед по темата Piech GT

Piech GT

Piech

Piech GT

П озабравихме за Piech GT след дебюта му на автомобилния салон в Женева през 2019 г., но добрата новина е, че поредният амбициозен проект не е останал в забвение, а развойният му процес тече. Може да се уверите в това като видите видеото на „Дойче веле”.

Швейцарската фирма – основана от сина на Фердинанд Пиех – премести седалището си от Мюнхен в Меминген в южна Германия, за да има лесен достъп до тестова писта, освен друго.

Piech GT разчита на един електромотор отпред и два на задната ос, като комбинираната им мощност е в рамките на около 600 к.с. от компанията твърдят, че те ще са достатъчни за ускорение до 100 км/ч за под 3 секунди, докато границата от 200 км/ч ще се достига за под 9 секунди. Инженерите се целят в тегло от 1800 кг.

Обещава се и пробег от 500 км, който трябва да се гарантира от батерия с капацитет 75 kWh.

Piech Automotive и Incari планират да революционизират начина, по който се правят автомобили, като поставят акцент върху взаимодействието човек-машина.

Процесът на разработка се различава от установените методи на традиционните производители на автомобили. Софтуерът на Incari използва 3D-първи подход, предлагайки изцяло нови възможности за потребителски комфорт – особено в комбинация с добавена реалност (AR).

Повече за модела вижте във видеото.

електромобили Piech GT