Бъдещият Mercedes EQG качва и спуска стълби назад, може и да дрифти (видео)

Прототипът на модела демонстрира завидни офроуд възможности и е забавен за управление

Валентин Маринов,
Mercedes Benz EQG collage

JerryRigEverything

Д огодина Mercedes ще извади изцяло електрическия всъдеход EQG, като от него се очаква автоматически да привлече клиентелата на G-Class, че да набере и нова.

Макар и с камуфлажи отвън и отвътре марката започна тестове за журналисти, блогъри и т.н. на автомобила в Грац, Австрия, където още от далечната 1979 г. се прави неговия “кубче” първообраз.

Вижте какво е заснел и обяснил популярният YouTuber влогър Джери Риг, който жертва и част и оборудването си, за да покаже офроуд възможностите на EQG по най-добрия начин.

Става въпрос все още за прототип, но явно технически завършен, след като бива подложен на такива тестови и от хора извън Mercedes и Magna.

Видно е, че той изкачва стълби и камъни без проблеми. Той също така изпълнява т.нар. G turn, като дрифти на място (понички, както му казват американците). Дори се изкачва по стръмен наклон на заден ход. Всичко това благодарение на четирите си електрически мотора.

Личи познатата кубична форма, но с фини промени като въздушните завеси в арките на задните колела за по-добра аеродинамична ефективност. Тъй като под капака няма двигател с вътрешно горене, който да изисква охлаждане, всъдеходът е с изкуствена решетка в стила на другите модели EQ.

Трилъчевата звезда още не е казала нищо за техническите спецификации, но според блогъра дори един електрически мотор би бил достатъчно мощен, за да задвижи EQG.

Това е впечатляващо, като се има предвид, че се очаква возилото да тежи 3000 кг, тъй като AMG G63 със своя V8 двигател е почти 2500 кг. А ако някой не е разбрал - двигателите с вътрешно горене на модела ще бъдат пенсионирани догодина.

Mercedes-Benz EQG Concept Джери Риг Magna Mercedes G-Class Mercedes-Benz