Blitz(krieg) от Opel: три световни премиери IAA в Мнхен

„Светкавицата” се присъединява към VW, BMW, Mercedes, BYD и технологичния гигант Qualcomm за основното европейско автомобилно изложение тази година

Opel IAA Munich

Opel

Opel ще е единствената марка от 14-те под шапката на Stellantis, която ще бъде представена на изложението IAA в Мюнхен между 5 и 10 септември. Peugeot, Citroen и Fiat, другите европейски брандове на концерна (нито Jeep) няма да бъдат представени, съобщава Automotive News.

За сметка на това Opel ще демонстрира твърдото си верую в електрическата мобилност, което трябва да отведе марката към изцяло електрическа гама през 2028 г. В Мюнхен марката ще покаже три електрически премиери.

Макар от компанията да не уточняват кои ще са те, спокойно може да предположим, че първата ще е на представения на 24 май Opel Corsa electric с по-мощен електромотор (156 к.с.) и по-висок (до 402 км) пробег.

За пръв път пред публика ще бъде представена и Astra Sports Tourer Electric.

Най-интересно си остава третата премиера, която ще е изненада за всички.

На територията на търговския панаир в Рейм и на отделни места в историческия център на Мюнхен по Ludwigstrasse ще бъдат представени и основните германски играчи в лицето на Volkswagen Group, BMW и Mercedes-Benz, а също Ford и Renault. Китай ще се представи чрез BYD и Hongqi.

Други участници о сферата на доставчиците включват Robert Bosch, Continental, Forvia, Hyundai Mobis, Magna International, Webasto и ZF. Технологичните гиганти ще бъдат представени от Qualcomm, IBM, Samsung, Amazon AWS и Luminar.

Opel IAA Munich Мюнхен