Opel представи силно обновената Corsa

Моделът вече е с фирменото лице Opel Vizor, предлагат се матрични фарове, дигитален кокпит на базата на Snapdragon, а електрическата Corsa е с нов мотор и пробег до 402 км

Opel Corsa 2023

, Opel

Opel Corsa 2023

Д нес е ден за новини. Първо VW представи обновения Touareg, сега Opel показва обновената Corsa (чакаме и Neue Klasse от BMW по-късно днес). Разликата е, че двата фейслифта се различават. Докато при Touareg става въпрос за дребни корекции, Opel са направили много по-кардинални промени по малкия си бестселър.

Обновеното шесто поколение на Corsa идва с фирменото лице Opel Vizor лице отпред. Фалшивите вентилационни отвори в долната част на предната броня са по-големи. На вратата на багажника вече гордо стои надпис Corsa. Ццветовата палитра се разширява с цвят Grafik Grey.

Като опция новата Corsa предлага напълно дигитален кокпит, базиран на Snapdragon Cockpit Platforms от Qualcomm Technologies, диагоналът на екрана на инфотейнмънт системата е до 10 инча.

Opel

През 2019 г. моделът въведе матричните фарове Intelli-Lux LED в сегмента, но сега технологията е по-добра и прецизна - с по 14 светодиода на фар.

Corsa Electric вече разчита на по-мощен мотор и оптимизирана батерия, които гарантират пробег до 402 км. Но новости има и в други направления. Corsa е първият модел на Opel, който ще се предлага като хибрид с 48-волтова система.

Opel

В интериора, освен изтъкнатия вече дигитален кокпит (опция), виждаме нов скоростен лост и волан. Навигационната система предлага услуги за свързаност, гласов асистент и актуализации по въздуха. За пръв път се предлага безжично свързване за Apple CarPlay и Android Auto.

Opel

Маневрирането и паркирането се подпомагат от нова камера за движение на заден ход с висока резолюция, движението на магистрала от адаптивен круиз контрол и ограничител на скоростта, има също системи за аварийно спиране и засичане на пешеходци.

Opel

Opel ще стане изцяло електрическа марка през 2028 г., затова от особено значение е Corsa Еlectric. Моделът ще се предлага с досегашния мотор със 136 к.с. и пробег до 357 км, но и във версия със 156 к.с. и до 402 км (WLTP). На бързо зарядна станция Corsa може да се зареди до 80% за 30 минути.

Другата голяма новост са двете хибридни версии с 48-волтова система. Те са с мощност 100 и 136 к.с., работещи с нова автоматична трансмисия с двоен съединител.

Opel Opel Corsa Опел Корса