Audi вдигна покривалото на RS E-Tron GT Performance и ни показа електрифициращ адреналин

Новият флагман ще е конкурент на Porsche Taycan Turbo S

Мартин Дешев,
audi rs e tron gt performance

Audi

Porsche Taycan се оформи като мерилото, с което всички се сравняват в сегмента на спортните и луксозни електромобили. Новият конкурент ще дойде от колегите от Audi – RS E-Tron GT Performance, който компанията показа за кратко.

Засега Audi запазва повечето подробности в тайна, но обещава, че колата ще предложи много адреналин. Не трябва обаче да очакваме, че тя ще е екстремна като Taycan Turbo GT, съобщава Motor1.

Audi

RS E-Tron GT Performance ще запазва лукса и комфорта, но ще ги акцентира с повече мощ. Тя ще е над 637-те „коня“, които има настоящия модел. И макар да не е ясно колко повече, ще е доста, тъй като показаният от Audi прототип е с керамични спирачки, което е признак за сериозна мощ.

Audi

Очаква се новият модел да е с два електромотора. Те ще са обновени, по-мощни, но и по-ефикасни. Ще има и по-голяма батерия, която ще предложи и по-дълъг пробег. Най-вероятно RS E-Tron GT Performance ще е с по-малка мощност от еквивалентния модел на Taycan, но с по-голям пробег и ще е с фокус към дългите пътувания в комфорт, като във всеки един момент да е готов и за „лудуване“.

Увеличена е и скоростта на зареждане. Има и ново окачване, което е адаптирано от новата Panamera, но е пренастроено за повече комфорт. Накратко, колата е обновена изцяло с най-актуалните към момента технологии. Ще разберем повече подробности за нея малко по-късно тази година, когато е официалният ѝ дебют.

Audi електромобили електрически автомобил автомобили коли