Атрактивната Toyota FT-Se може да стане съвсем реална кола

Компанията има интересни планове за следващите години

Мартин Дешев,
Toyota FT Se

Toyota

Toyota привлече вниманието по време на автосалона в Токио със своя прототип на електрическата спортна кола FT-Se. Очаквано, веднага се появиха призиви компанията да направи автомобила реалност и изглежда, че тя планира точно това.

Хидеаки Ида, мениджър на GR Design Group и дизайнер на FT-Se, коментира пред InsideEVs, че колата използва същите батерии като Lexus LF-ZC. Това е електромобил, който вече е официално потвърден, че ще се произвежда.

„Ще пуснем модела на Lexus през 2026 г., а този след това. Не можем да гарантираме точната година, но ще е възможно най-скоро. Мога да кажа само, че ще е след 2026 г.“, казва Ида по повод бъдещето на FT-Se.

Атрактивното електрическо купе впечатли феновете, като по-наблюдателните обърнаха внимание на факта, че за разлика от повечето прототипи на автосалона, FT-Se не само беше представена на живо, но и имаше и интериор. Много от другите концептуални модели бяха с напълно затъмнени прозорци и без интериори.

Това подсказа, че FT-Se не е просто демонстрация на възможностите, а има по-конкретни планове за нея. Изказванията на Ида намекват същото: „Това е нов език на бранда, който показва, че това е и нов бранд, а не традиционен.“

Ида допълва, че FT-Se ще е изцяло нов, самостоятелен модел. Това не е следваща версия на MR2 или на Supra. По-рано т.г. Акио Тойода също обяви пред Road & Track, че GR дивизията ще има собствен електромобил.

Други източници на InsideEVs пък допълват, че FT-Se ще предлага и някои необичайни идеи. Например е възможно това да е автомобилът, който ще използва симулация на механични предавки с електрическо задвижване. Самият Ида не коментира тези подробности. Той казва, че колата е създадена с идеята да бъде конкурент на Porsche Boxster или Cayman.

Toyota коли автомобили електрически автомобил електрически автомобили Великобритания