Shelby чества 60 години Mustang с най-екстремния Super Snake досега

Над 830 к.с., компресор, ръчни предавки и само 250 броя

Мартин Дешев,
shelby super snake

Shelby American

Л егендата Ford Mustang чества своя 60-годишен юбилей и всички почитатели го отбелязват по свой си начин. В случая на Shelby, това може да бъде само с нов екстремен автомобил.

И компанията прави точно това с новия Shelby Super Snake. Shelby описва автомобила като „най-вълнуващата и способна версия на Mustang“ досега.

Shelby American

„Разработихме Shelby Super Snake да бъде върхът на нашите спортни автомобили, които са базирани на Ford Mustang. Той следва визията на Карол Шелби, че всяко поколение трябва да подобрява породата. Сътрудничейки си с Ford Motor Company, Whipple и други водещи компании, нашият екип в Лас Вегас създаде най-добрия Super Snake досега“, казва Джо Конуей, изпълнителен директор на Shelby American.

Shelby American

Автомобилът всъщност има две версии. И двете са с 5-литров V8 двигател. Първата е с 480 к.с. Втората е с компресор и развива „над 830 к.с.“. Окачването е настроено за по-бързо и стабилно взимане на завоите, а изпускателната система е с увеличен дебит и по-гръмогласна.

Shelby American

С толкова много мощ, спирачките и охлаждането също са подобрени. Всички тези механични подобрения са налични и за двете версии. Същото важи и за новите 20-цолови магнезиеви джанти. Те са с 4 кг. по-леки всяка.

Shelby American

Олекотяването продължава и с карбонови предни калници, нов алуминиев преден капак, карбонови решетка, престилки, дифузьор и др. Ако собственикът избере купето, ще получи и голям карбонов заден спойлер. За феновете на кабриолета ще има по-малък и дискретен спойлер.

Клиентите ще могат да избират и между автоматична или ръчна предавателна кутия. Цените ще бъдат обявени скоро, като ще има само 250 броя и производството им започва това лято. Колите ще имат и пълна 3-годишна гаранция от Shelby, като се запазва и фабричната гаранция от Ford.

коли автомобили Shelby American Ford Mustang спортни коли