Седмица до дебюта на Golf GTI Clubsport

Това ще стане по време на „24 часа на Нюрбургринг“, където се очакват 200 000 човека

VW Golf GTI Clubsport

Volkswagen

Т ази година Volkswagen чества 50-годишен юбилей на емблематичния Golf, като един от начините това да стане по-помпозно е чрез представяне на поредната специална серия, а именно Golf GTI Clubsport02. Нещо повече, в 24-часовата надпревара участие ще вземе и един състезателен Golf GTI Clubsport с 348 к.с., който ще бъде пилотиран от Бени Луехтер и Йохан Кристоферсон.

Най-мощният Golf с предно предаване ще бъде представен на 31 май следобед. Clubsport се отличава с променена предница, стандартните фарове LED Plus са видоизменени. Голям спойлер над петата врата натиска автомобила към асфалта. LED-задните светлини също са променени. Джантите Queenstown04 са с размер 19 цола, а като опция може да се изберат 19-ки, но ковани. При тегло от само 8 кг на джанта, тези ковани елементи спомагат за подобряване на динамиката.

Volkswagen

Като опция се предлага адаптивният контрол на шасито DCC, друг специфичен елемент е профилът Special. Той настройва функциите на автомобила към характеристиките на „Северната дъга“, а именно вертикалната настройка на DCC, както и тази на Vehicle Dynamics Manager.

Volkswagen VW Golf GTI Clubsport