Роудстър-гъзарийка под формата на Mercedes SLK

Mercedes SLK bri4ka

vbox7.com

С тане ли дума за роудстър, то първата асоциация вероятно трябва да е някой от спортните кабриолети на Mercedes-Benz. По-точно SL, но флагманът е доста скъпо удоволствие. Затова през 1996 г. компанията променя нещата и представя SLK (R170): първият роудстър с твърд сгъваем покрив.

„Бате, бате… како, како…”, днес Филип дава следния съвет: „Много внимавайте с тази гъзарийка, че като минете през най-вървежните заведения по морето и девойките са като Стефка Костадинова: засилват се и директно скачат до вас в гъзарийката.” Кеф.

Този конкретен модел е с индекс R171 (2004-2010 г.) и използва платформата на C-Class. През 2008 г. моделът преминава през задължителния фейслифт. Покривът се отваря и затваря за 22 секунди, с 4 сек по-бързо спрямо R170.

Окачването на модела е като на 203-ката на С-клас (фейслифта), което означава, че консумативите не са скъпи. Дисковете и накладките вървят по около 150 лв. Важното при кабриолетите (и в този случай при роудстъра) е да обслужвате и да се грижите за уплътненията, за да не ви скърца нищо, не дай си Боже да протече. Затова Филип препоръчва смазване и напръскване редовно със силикони.

Alfa Romeo 159 TI: Брутално яката кола

Volkswagen Touareg е универсалeн, но не и евтин за поддръжка

BMW Серия 5 ( Е39) е баварският кораб-майка

Като оформление интериорът е добре познат. Интересното е, че има достатъчно място в областта на главата, но това е защото седите изключително ниско в автомобила, типично за спортен автомобил: нисък център на тежестта, задно задвижваните гуми са зад гърба ви, а отпред има дълга муцуна с огромен двигателен отсек.

Този конкретен модел е с 1,8-литров компресорен мотор (SLK 200 KOMPRESSOR) със 163к.с. (184 к.с. след 2008 г.), но този тук е „пипнат” малко и резултатът е 200 и косур конски сили. Има още 3у0-литров V6 с 231кс. и 3,5-литров V6 с 272 к.с. Топ версията е SLK 55 AMG с 360 к.с.

Като особено силна черна на R171 е антикорозионната защита на купето. Ако видите такава, това е атестат, че автомобилът е претърпял някаква катастрофа.

Четете още:

Екстремните RS и R8 модели на Audi Sport официално в България

1 млн. електромобила и цели 19 SUV модела от Volkswagen до 2025 г.

Toyota Land Cruiser e най-бързият всъдеход в света

Източник на статията: Vesti.bg

употребявани автомобили нов внос bri4ka Филип Mercedes-Benz SLK Мерцедес Mercedes-Benz