Mercedes сгреши, никой не иска 4-цилиндров двигател, връщат V8 в CLE63

Слабите продажби на 4-цилиндровия хибрид AMG C63 в Европа са причините за връщането към добрия стар V8

Mercedes AMG C 63 S E PERFORMANCE

, Mercedes-AMG

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE

В инаги трябва да оценяваме високо, когато някой има силата да признае грешката си. Такъв е и случаят с Mercedes и предстоящият дебют на AMG CLE63. Очакванията, че той ще разчита на познатата хибридна конфигурация с 2,0-литров 4-цилиндров двигател е много възможно да не се оправдаят. За щастие. Или поне така твърди Autocar. Британското издание смята, че Mercedes-Benz ще върне в играта V8, което, ако се случи, ще се приеме с овации от клиентите. И от нас.

Цитирайки „висши мениджъри” в Mercedes-Benz, британците пишат, че CLE63 ще използва познатия ни битурбо 4,0-литров V8 с мека хибридна система, от която система ще бъдат извадени малко под 600 к.с. Ако това е случаят, то моделът ще е с почти 100 к.с. по-маломощен от оригиналните планове. Не става ясно дали се обмисля плъг-ин хибридна версия, но на редица шпионски снимки се вижда заряден вход.

На видео е заснет и модел, който не издава никакъв характерен звук, така че е почти сигурно, че Mercedes върти прототипи по пътищата. А те вероятно разчитат на споменатия 4-цилиндров двигател. Но поне клиентите ще имат избор и тогава ще се види в пряко сравнение какви са им предпочитанията.

Ако наистина Mercedes върне V8 в играта, това ще е като отговор на критиките на клиентите и слабите продажби на C-Class в Европа, както твърди Autocar.

По време на автосалона в Пекин миналия месец, Маркус Шафер, шеф на R&D отдела на Mercedes-Benz, заяви, че „клиентите ще решат” дали AMG ще продължи с хибридната конфигурация с 2,0-литровия мотор. И добавя: „Ще се вслушаме в обратната връзка от хората и клиентите, след това ще решаваме.”

Mercedes Mercedes-AMG Mercedes-AMG CLE63 двигатели V8