BMW Z4 Roadster Concept e тук и е прекрасен

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

А ко някой се е съмнявал, че BMW е забравил да прави красиви автомобили, тази година бе напълно опроверган. След като по-рано през годината видяхме Серия 8 във формата на концепция, сега е ред на роудстъра Z4.

Снимките, които виждате, изтекоха по-рано от очакваното в Autoblog.nl, а пред публика прекрасните си форми ще разкрие този уикенд, когато в Пебъл Бийч ще се проведе традиционният Конкурс за елегантност. Необичайни за BMW са фаровете, които не са хоризонтални по широчината на предницата, а са вертикални, силно изнесени към калниците, наподобявайки Aston и Jaguar.

Задницата е дори по-атрактивна, защото агресивният стил е леко притъпен с нотка елегантност. Тя е много компактна, стоповете са тънки и силно издължени, а над тях капакът на багажника завършва със спойлер, отправящ мост към предходния Z4. Дифузьорът е изработен от карбон, което може да се очаква от концептуален модел.

Интериорът също е чудесен. Това е зона, в която BMW отдавна не е правил кардинални промени, но тук изглежда превъзходно. Точното определение е минималистично и спортно, но от шпионските снимки, които излязоха до момента на серийния Z4 може да се заключи, че той ще се различава кардинално от интериора на този прототип. Което ще е жалко. Дали баварците ще се престрашат да монтират този волан и в серийния модел… Едва ли, но този е просто страхотен.

Предварителните слухове около бъдещия сериен модел Z4 Roadster казват, че той ще предлага два двигателя във версиите 330i и 340i. Това обаче може да не е точно така, защото се предполага, че базовият модел ще е s20i с 6-степенна механична кутия и само 197 к.с.

Серийният BMW Z4 Roadster ще видим първо на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., а първите доставки до клиентите се предполага, че ще започнат през есента.

Четете още:

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

CO2 отпечатъкът на електромобилите е рекордно нисък

Защо Европа разлюби дизела (и какво ще дойде на негово място)

Този див, див запад на гърба на Mustang Cabriolet (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Конкурс за елегантност Пебъл Бийч BMW Z4 Roadster concept BMW Z4 BMW