Формула Е чертае бъдещето на електрическите коли

Ш ампионът от първия сезон на Формула Е, Нелсън Пикет-младши, стана лицето на Visa в състезанието.

По-рано тази година той спечели наградата за най-бърза обиколка - трофей присъждан на пилоти, които показват най-добри резултати за обиколка във всяко състезание.

От Visa планират да разширят партньорството си с Формула Е като ангажират потребители, членове и търговци на всички европейски пазари чрез микс от маркетинг активности в социалните мрежи, дигиталното пространство и традиционните канали.

Формула Е на Международната автомобилна федерация е новаторски шампионат и е първото състезание в света, в което участват болиди, задвижвани изцяло от електрическа енергия.

Състезанието олицетворява визията на автомобилната индустрия за бъдещето през следващите десетилетия и служи за рамка на проучвания и развитие на електрическите превозни средства, като в същото време увеличава интереса към този тип автомобили.

Първото издание на състезанието започна през септември 2014 г. в Пекин и завърши през юни 2015 г. в Лондон, включвайки 11 писти в 10 световни мегаполиса.

В надпреварата се включиха 10 отбора, всеки с 2 пилота. Вторият сезон стартира през октомври в Пекин, където състезанието се превърна в отворен шампионат, който позволява на одобрените производители да разработват нови решения.

В следващите сезони промените в регламента ще позволят на производителите да се фокусират върху подобряване на технологиите при батериите.

Източник на статията: Vesti.bg

електрически автомобили технологии Формула Е