Най-после Тesla пуска новия Model X

Tesla

БГНЕС

О т Тesla Motors започнаха да раздават покани за специалното събитие, на което ще бъде представен новият кросоувър на производителя на електрически автомобили.

Премиерата е планирана за 29 септември под името „Model X Delivery Event”, като на рекламата е поставен Model X в сянка.

Ясно се виждат характерните му фарове, вратите и включените LED светлини. Впечатляващият автомобил е третият сериен модел на компанията. Преди него видяхме компактния спортен Roadster и седана Model S, който беше определен за най-добър в своя клас от потребителите в САЩ през тази година.

Model X използва версия на механизма за подаване на енергия от серия „D” на Model S. За разлика от него обаче, кросоувърът има по-високо шаси и подобрено окачване.

Tesla Motors са обявили, че още на 30 септември ще могат да започнат доставките до клиентите, които са подали поръчка за Model X. Вижте още за колата в Smartnews.bg.

Първоначално се предвиждаше кросоувърът да бъде пуснат преди 2 години, но поради различни причини, както технически, така и финансови, премиерата на следващия революционен автомобил на Tesla се забави.

Забавянето обаче не е загубено време за компанията, която междувременно се наложи като име и така Model X ще влезе на пазара с летящ старт. За колата вече са направени повече от 31 хил. предварителни поръчки. Това е почти тройно повече от тези за Model S при премиерата му през 2012 г.

Новият Model X ще предоставя комфортно пътуване на до 7 пасажери, задвижвано от електрически мотор с 259 конски сили, създаващ въртящ момент от 503 нютон-метра. Максималният пробег с едно зареждане е 380 км., а ускоряването от 0 до 100 км/ч. става за 3.8 сек. Очакваната цена на автомобила е около 80 хил. долара.

Източник на статията: Vesti.bg

технологии автомобил Tesla Model X