Хибридите и електромобилите са най-бързо препродаваните коли в САЩ

defaultimg

netinfo

К ласацията е дело на iSeeCars, автомобилна търсачка и онлайн анализатор, чийто предмет на изследване са били най-бързо препродаваните автомобили в САЩ. Изненадващо (или не), но първите места в тази класация са окупирани от хибриди и електромобили.

Как се стига до тези резултати? iSeeCars.com анализира продажбите на 2,2 млн. автомобила, извършени в периода 1 януари – 31 май 2016 г., като основният параметър, по който е направена класацията, е бил дните, през които обявата за продажба е била активна.

Имайки предвид, че автомобилите „втора ръка“ на възраст 1 до 3 години престояват средно по 42,4 дни с активни обяви за препродажба, то първите 10 в класацията са абсолютни ударници. Първите 4 от тях са хибриди или електромобили. Любопитното е, че в Топ 10 има два модела Toyota и два Lexus, с един по-малко са представителите на Nissan-Infiniti, а единствената не-азиатска марка е Tesla.

VW пуска над 30 електромобила до 2025 г.

Mercedes пусна модел, задвижван от водород и електричество

И така, ето кои употребявани автомобили се продават като топъл хляб в Щатите: Toyota Prius plug-in Hybrid (средно 19,7 дни на пазара), Nissan Leaf (24,3 дни), Tesla Model S (26,1), Hyundai Veloster Turbo (27,8), Infiniti QX60 (27,9), Infinity QX56 (29), Lexus CT 200h (29,4), Toyota Highlander Hybrid (29,6), Lexus RX 350 (29,7) и Mazda2 (29,9).

Според анализаторите, вероятната причина за популярността на хибридите и електромобилите се крие във факта, че в рамките на 1 до 3 години цената им спада (близо $4000 за електрическите коли) толкова, че да ги направи привлекателна алтернатива. Не по-малко интересен е въпросът, какво прави Prius толкова популярен в САЩ?

Според проучването, цели 54% от анализираните Toyota Prius PHEV са продадени в Калифорния. В слънчевия щат plug-in хибридите имат разрешение да ползват HOV платната: специално създадени платна, по които могат да се движат само пълни с пътници автомобили (carsharing). А и фактът, че при препродажба Prius върви с Green Clean Air Vehicle Sticker, търсенето на този автомобил (и подобните му) е лесно обяснимо.

Вижте още:

Загина човек, доверил се на автопилота на Tesla

Renault Alaskan е първият пикап на марката

Източник на статията: Vesti.bg

препродажба класация топ 10 buy back любопитно автомобили