Четири месеца няма кой да купи последната Lada Niva във Великобритания

Разиграват я на търг, но няма кой да плати исканите за нея 17 000 британски лири

Пламен Георгиев,
Лада Нива Бронто

, Lada

Лада Нива Бронто

В ече четири месеца няма кой да купи последната Lada Niva, продаваща се във Великобритания. Този екземпляр в момента е обявен за продан на онлайн търг в eBay (към момента на писане остават 3,13 ч до края му). Единствената на Острова останала чисто нова Niva е оценена на 16 999 британски лири, но желаещи да я купят няма.

Продавач на въпросната Lada Niva Bronto е Lada 4x4, британският дилър, за който разказахме наскоро. Марк Кий внася първата си Niva в Обединеното кралство през 2010 г. Бизнесменът се заинтересува от модела, след като вижда потенциал по време на ски ваканция в Алпите. Забелязва, че е един от малкото автомобили, наред с Renault 5 4x4 и Fiat Panda 4x4, които се справят с най-лошите условия.

Дилърът казва, че от 2010 г. насам е получил само една рекламация за автомобила. Дава му добра оценка по отношение на цена-качество най-вече заради намесата на Renault. След оттеглянето на френската марка от Русия обаче и това вече се промени.

Кий разказва любопитен момент от връзките си с AvtoVAZ:

Получавах поръчки за червена и синя кола, а отговорът беше: „Този месец правим бяла. Вземете бяло. Нямаше налични опции.”

Същият екземпляр на Bronto се появява за продажба във Великобритания през миналия ноември на цена 22 342 паунда. Днес, при 5000 лири отстъпка, все още няма кой да го купи.

руски автомобили Lada Niva Lada Лада Нива Лада