Автомобилите от проекта „Кортеж“ преминаха краш тестове

defaultimg

netinfo

П роектът „Кортеж“, който трябва да служи на висшия държавен ешелон на Русия, е в процес на сериозни изпитания. Автомобилите са били подложени на краш тестове в Русия и Германия, като са оценени с максималните 5 звезди за безопасност. Новината съобщи в интервю за „Русийска газета“ Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията.

Според Мантуров, в момента автомобилите от проекта „Кортеж“ преминават различни изпитания в реални пътни условия. До момента те са изминали около 10 000 км тестове, но до завършване на проекта трябва да са минали 10 пъти по толкова, за да са готови за експлоатация.

Освен лимузината, в която ще се вози Владимир Путин, в проекта влизат още седан, миниван и всъдеход, които са предназначени за охраната на висшия ешелон, а също и за най-заслужилите чиновници.

Готовите автомобили ще влязат в правителствените гаражи през 2017 г., като за пръв път публиката ще ги види през май 2018 г., когато ще се състои церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на Русия. Кой ли ще е той?

През тази година ще бъдат похарчени около 48 млн. евро за реализация на проекта, чиято крайна цена ще възлиза на около 100 млн. евро.

През 2017 г. трябва да има готови 200 бройки от автомобила, но през 2020 г. производството трябва да е набрало скорост и от всеки тип каросерия да бъдат произведени по около 4000-5000 бройки.

Четете още:

Наричат го "Ferrari-то на съветския блок"

Тестваме BMW X5 xDrive40e

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили лимузината на Путин лимузина Кортеж