Това е визията на RR за луксозна и автономна мобилност

defaultimg

netinfo

103EX e част от визията на BMW Group за развитието на автомобила в следващите 100 години. Харесва ли ви? Изглежда, че бъдещето на автомобила не е толкова бляскаво (според едни), макар този прототип сега да е като излязъл от фантастичен филм.

Техническата база на Rolls-Royce VISION NEXT 100 е напредничава платформа с олекотена конструкция, оборудвана с мощна електрическа задвижваща система.

Дизайнерският екип на Rolls-Royce е на мнение, че напредъкът при композитните материали и технологии ще играе много важна роля в бъдеще при индивидуализирания процес на производството. Целта е създаването на изработен по мярка автомобилен еквивалент на Haute Couture.

На базата на традициите от миналото Rolls-Royce е разработил шаси на бъдещето. В бъдеще клиентите ще могат да избират от междуосието до характеристиките и оборудването. Въз основа на това дизайнерите на Rolls-Royce ще създадат индивидуално цялостно творение.

Интериорът е като в супер луксозна яхта. Може да се определи като изключително елитарен и изчистен, като ясно се вижда, че това е напълно автономен автомобил. Липсват седалката на водача, воланът и уредите.

За сметка на това пътниците ще се радват на върховен лукс като материали, както и на огромен панорамен покрив.

Управлението на автомобила и изпълнението на желанията на пътниците по време на пътуване е поверено на виртуалната интелигентност. Тя се олицетворява от естетичната дигитална визуализация на Spirit of Ecstasy върху големия прозрачен OLED дисплей. Нейното име Eleanor е почит към Елинър Торнтън, която вдъхновява скулптора Чарлз Робърт Сайкс за създаването на иконичната фигура на Rolls-Royce върху радиаторната решетка. Колкото по-дълго Eleanor съпровожда пътниците, толкова по-добре тя се запознава с техните интереси и нужди; например техните любими ресторанти, предпочитаните изкуства или маршрути.

Вижте още:

Наричат го "Ferrari-то на съветския блок"

Nissan GT-R през шестте му поколения

Източник на статията: Vesti.bg

Rolls-Royce Vision Next 100 Ролс Ройс Rolls-Royce