Volkswagen ще прави по 130 000 ID. Buzz в Хановер

От 2024 г. в завода ще се асемблира и задвижването на модела

Volkswagen ID Buzz

, Volkswagen

Volkswagen ID.Buzz

С лед старта на производството на ID.Buzz в Хановер, заводът става третият, в който ще се произвеждат модели от семейството ID.

Тази година в Хановер ще бъдат произведени около 15 000 бройки от електрическия Bulli, но от 2023 г. капацитетът ще скочи до 130 000 годишно.

В същия завод се произвеждат три модела. Въпросният електрически ID.Buzz, новият Multivan с плъг-ин хибридно и конвенционално задвижване, както и версията T6.1 с ДВГ. Към днешна дата максималният капацитет на завода е 810 автомобила от трите модела, но догодина той ще нарасне до 900 автомобила.

Това е възможно благодарение на увеличаване на автоматизацията на производствения процес на ID.Buzz с 15% до 92% спрямо T6.1.

Проблемът към днешна дата е фактът, че задвижването на ID. Buzz и ID. Buzz Cargo се асемблира в Барсингхаузен, след което се прехвърлят в Хановер. От 2024 г. този процес ще се извършва единствено в завода в Хановер.

Това ще е поредната стъпка към постигане на крайната цел, а именно до 8 години над 55% от автомобилите на Volkswagen в Европа да са с електрическо задвижване.

Volkswagen Bulli Volkswagen ID.Buzz Volkswagen