VinFast VF 3 е мини е-офроудър, за който може да завиждаме

Малък, достъпен и електрическия, VinFast се надява един ден VF 3 да стане „националният автомобил” на Виетнам

VinFast VF 3

VinFast

VinFast показа последното си творение, изглежда страхотно. Проблемът е, че този ретро електрически офроудър е създаден специално за виетнамския пазар.

Предлагащ кубообразен дизайн (по подобие на Suzuki Jimny), две врати и място за петима, първият поглед към този автомобил ни кара да мислим, че би имал сериозен потенциал на световния пазар.

Класифициран като „мини автомобил”, той е дълъг едва 3114 мм, което го прави само 64 мм по-дълъг от оригиналното Mini.

Тепърва VinFast трябва да разкрие другите технически характеристики, за момента казва само, че VF 3 е оборудван с 16-цолови колела и ще предлага достатъчен пътен просвет.

Знаем също, че мини виетнамският SUV ще се задвижва от мотор и батерия, но нищо повече за тях. Прессъобщението казва, че ще „предлага впечатляващ пробег, отговарящ на нуждите и дневните шофьорски навици на повечето виетнамски шофьори.

Две ще са нивата на оборудване, „цените ще са достъпни за масовия клиент”. Нещо повече, от компанията смятат, че VF 3 има потенциала да стане новият „национален автомобил” за виетнамците.

Поръчките за VF 3 ще бъдат отворени през септември 2023 г., първите доставки са планувани за първото тримесечие на 2024 г.

VinFast VinFast VF 3 виетнамски автомобили