Skoda предлага софтуерна актуализация на Enyaq iV

Моделът вече може да се актуализира по въздуха, като в новостите са включва и актуализация на софтуера за управление на батерията, позволяващ по-голям пробег

Пламен Георгиев,
Skoda Enyaq iV

Skoda

Skoda Enyaq iV

Skoda въвежда редица подобрения по софтуера и оборудването на електрическия Enyaq. Актуализациите, които са част от пакетът новости за моделна година 2023, включват модернизация по инфотейнмънт системата, системата за контрол на батерията и ревизиран комплект опционално оборудване.

Всички нови модели Enyaq iV разчитат на последната версия (3.2) софтуер, който въвежда редица подобрения. Сред тях е възможността бъдещи актуализации по софтуера да се правят по въздуха (OTA). Новият софтуер включва модернизация на навигационната система и head-up дисплея, както и подобрения по екраните за отопление и вентилация. Стандартно за три години вече се предлага Remote Access, за което преди се доплащаше допълнително.

Remote Access е достъпен чрез приложението SKODA Connect, като дава възможност на клиенти да гледа своята паркинг позиция и състоянието на автомобила чрез смартфона си. Това е допълнение към сегашните функции, които включват дистанционно зареждане, активиране на климатичната система и планиране на часа за потегляне.

Софтуерната актуализация е засегнала и системите за контрол на високоволтовата батерия на Enyaq iV. Така се намаляват загубите на електричество от батерията, за да се оптимизира пробегът на автомобила.

Skoda Skoda Enyaq iV