Skoda ENYAQ iV 80 FestEVal насърчава към приключения

Този уникат предлага място за спане на четирима и необходимото оборудване за къмпингуване

Skoda ENYAQ iV 80 FestEVal

Skoda

Skoda ENYAQ iV 80 FestEVal

С лед 2 години на непълноценни лета, британското подразделение на Skoda реши да отпразнува завръщането на летните фестивали и почивки с този уникален ENYAQ iV80 FestEVal. Той предлага къмпинг удобства за тези, които са готови да поемат на път към летните приключения, но с мисъл за природата.

Основната характеристика на автомобила е къмпинг оборудването, произведено то чешката EGOE. Тяхната „кутия” се помества идеално в огромния багажник на ENYAQ iV (585 литра). Тя е плъзгаща си и предлага интегрирана газова готварска печка, сгъваема мивка с кран и маркуч, готварски плот и достатъчно място за съхранение.

Той се измъква без усилие от багажника на колата в къмпинга и има вградена газова готварска печка, сгъваема мивка с кран и маркуч, зона за подготовка и достатъчно място за съхранение, всичко включено вътре.

Гъвкавостта и дизайнът на модула позволява задните седалки да могат да се използват в движение, а когато е паркиран в къмпинга, той осигурява една от двете зони за спане в ENYAQ iV 80 FestEVal – един от малкото електрически автомобили с място за до четирима души за спане.

Двойната рамка на леглото може да се сглоби за минути, като се простира през сгънатите задни седалки. Матракът се съхраняват в горната част на кутията и осигурява удобно настаняване в колата за двама.

Skoda

Второто място за спане е в покривната палатка. Достъпът до нея става чрез стълба, която се съхранява в кутията на палатката, когато е затворена. Самата палатка може да се разгъне и сгъне в рамките на няколко минути, като предлага мрежа вътре за съхранение на спално бельо или дрехи, вентилатор на слънчева енергия и вградено фенерче за по-голям комфорт и удобство.

Изборът на ENYAQ iV за демонстрация на тези качества въобще не е случаен. Автомобилът предлага багажник с обем 585 литра, достигащ 1719 литра при сгъване на задните седалки, както и пробег до 544 км между зарежданията. Това е възможно благодарение на батерията с капацитет 82 kWh, която може да се зарежда на станция с до 135 kW. На такава батерията възстановява 80% от заряда си за 30 минути.

Свързаността в автомобила се контролира чрез 13-инчов сензорен дисплей на инфотейнмънт системата, допълнен от дигитално приборно табло пред водача. Постоянна интернет връзка позволява на къмпингуващите да се възползват от Wi-Fi връзка за до 8 устройства, а в ежедневното шофиране тя гарантира, че цялата информация и системи се актуализират постоянно. Всяка ENYAQ iV се предлага с пет дизайн селекции в интериора, от които клиентите могат да избират: Loft, Lounge, Suite, EcoSuite и SportLine.

Skoda къмпинг къмпингуване Skoda ENYAQ iV 80 FestEVal