С над 2 месеца закъснение: VinFast достави първите си 45 коли в САЩ

Това е първата партида от 999 броя, предвидени за износ още в края на декември

VinFast VF 8

, CarMarket.bg

VinFast VF8

В иетнамската VinFast доставил първите си 45 е-коли за девет шоурума в американския щат Калифорния, съобщи информационната агенция ВИА, цитирана от БТА.

Така се поставя фактическото начало на бизнеса на азиатския гигант в Америка, чакаме включване и в Европа. Очаква се това да стане към края на тази година.

Още през декември 999 автомобила бяха подготвени за изпращане, но се сблъскаха с повече от два месеца закъснение при подготовката им за транспортиране.

Освен промоционални цени за американските потребители, VinFast предлага и 10-годишна гаранция за колите и техните батерии, както и услуги по ремонтиране и денонощна пътна помощ.

Миналата седмица компанията намали с 50 на сто цената на лизинговите си условия за модела VF8, от който са и доставените за САЩ бройки.

Компанията бе изправена пред негодуванието на първите си клиенти в САЩ, след като съобщи, че първоначално доставените VF8 ще имат по-къс пробег, отколкото бе обявено предварително.

Виетнамският производител очаква окончателното регулаторно одобрение от американските власти, за да започне изграждането на завод за 4 милиарда долара в Северна Каролина. Тя се надява, че електромобилите, произвеждани в него, ще получават федерални данъчни кредити, осигурени по американския Закон за намаляване на инфлацията.

Виентам САЩ доставки VinFast VF8 Vinfast