Първата серия Hyundai Ioniq 6 разпродадена като топъл хляб в Европа

2500 броя, направени специално за Стария континент, са купени за по-малко от денонощие

,
Hyundai Ioniq 6 first edition

, Hyundai

Hyundai Ioniq 6 first edition

О граничената серия Hyundai Ioniq 6 First Edition е разпродадена за по-малко от денонощие след началото на предварителните продажби на 9 ноември, съобщи компанията.

Всичките 2500 броя, налични в Германия (1000 коли), Великобритания, Франция, Норвегия и Холандия вече имат своите собственици за ден на базова цена от £54 995 в Обединеното кралство и 66 400 евро в Германия.

Hyundai казва, че клиентите, които са успели да осигурят ексклузивното издание онлайн, ще си получат колите между март и април 2023 г. Нататък желаещите трябва да се свържат с местния дилър, който ще им направи оферта.

Hyundai Ioniq 6 First Edition разполага със система за задвижване на всички колела (AWD), два електромотора в комбинация с батерия от 77,4 кВч и някои промени по екстериора и интериора.

Максималната мощност е 320 к.с., макс. въртящ момент - 605 Нм. Пробегът е до 519 км.

Първото издание се възползва от 800-волтовата система за зареждане на платформата E-GMP, която му осигурява съвместимост с 350 кВ ултрабързо зарядно устройство и включва система за нагряване на батерията за зареждане при всякакви условия.

Hyundai

Hyundai Ioniq 6 First Edition Европа Hyundai Ioniq 6 Hyundai