ПроКредит Банк подменя автомобилите в клоновете си с електрически

defaultimg

netinfo

П роКредит Банк купи 10 нови автомобила, задвижвани 100% с електрическа енергия. Електроавтомобилите ще се използват в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора и на близки разстояния в районите около тези градове, съобщиха от банката.

ПроКредит Банк ще изгради собствени зарядни станции в петте града, тъй като именно малкият брой такива станции е сериозна пречка пред развитието на този вид екологичен транспорт.

"Предстои да изградим стационарни зарядни станции, разположени в близост до клоновете на ПроКредит Банк. Те ще могат да се използват и от клиенти на банката, както и от всички, които управляват електрически превозни средства“, каза Рени Пейчева, изпълнителен директор на ПроКредит Банк.

Банката обновява своя авто парк с електроавтомобили без вредни емисии, като мярка от политиката й за трайно намаляване на негативното влияние от дейността й върху околната среда.

Купуването на електромобилите е рационално решение, което превръща ПроКредит Банк в първата финансова институция в България, въвела в експлоатация такова количество електроавтомобили за нуждите на своята дейност, отбелязват от банката.

С тази иновационна инвестиция ще се намали почти наполовина потреблението на гориво за нуждите на банката, което неминуемо ще доведе и до намаляване на вредните въглеродни емисии.

С едно зареждане на литиево-йонната батерия колите изминават до 150 км, което от банката преценяват като напълно достатъчни в рамките на работен ден.

Еко колите на ПроКредит Банк ще потребяват приблизително 0,135 kWh електроенергия за изминаването на един километър, която се равнява на консумацията на микровълнова фурна за 12 мин. В допълнение, електроавтомобилите генерират сами електричество при спускане по наклон. Зареждат се стандартно за 6 часа, като за капацитета на батериите им са необходими 22 kWh електричество от мрежата. Цената на едно пълно зареждане е 4 лева, което формира разход от приблизително 2,70 лв. на 100 км пробег. Разбира се, най-големият ефект от използването им е за околната среда с практически нулеви емисии на вредни вещества, отделяни в атмосферата.

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Прокредит банк