Откриват три локации за супер бързо зареждане в България

Дават възможност за едновременно бързо зареждане на минимум 8 автомобила

Пламен Георгиев,
зарядна станция Eldrive

Eldrive

Н ай-големият оператор на публични зарядни станции за електромобили в България Eldrive обяви стратегическа стъпка в развитието на мрежата и електромобилността в България – хъбове за супер бързо зареждане по основните пътни маршрути в страната.

Първата фаза включва три нови локации, на които има инсталирани супер бързи зарядни станции с мощност от 120 kW до 180 kW. Първите две локации са паркингът на The Mall в София и ритейл парк „Виа Парк Север” до магистрала „Тракия” в Пловдив. Те вече са отворени за клиенти. Третата локация, във винарска изба „Дамяница” до автомагистрала „Струма”, предстои да бъде пусната в експлоатация в следващите седмици.

На всеки от зарядните хъбове са инсталирани между четири и пет суперчарджъри от последно поколение на ABB с по два конектора всяка. Това прави възможно едновременното зареждане на най-малко 8 автомобила на всяка от локациите. Всички инсталирани суперчарджъри на ABB позволяват зареждане с максимална мощност и на автомобили с 400V архитектура на батериите, с което се премахва лимитиращия фактор за максимално бързо зареждане пред повечето от масовите модели.

Хъбът на паркинга The Mall разполага с двадесет конектора с мощност между 22 kW и 180 kW, който го превръща в най-големия заряден хъб в страната изобщо, като десет конектора позволяват супер бързо зареждане.

Източник на статията: eldrive.eu

зарядни станции Eldrive