Nissan спира разработването на нови ДВГ, минава на ток

Тази година Nissan ще лансира 6 електрифицирани модела

Nissan гама

Nissan

Nissan поема твърдо своя курс към устойчиво бъдеще и укрепване на позициите си на европейския пазар, с представянето на новата електрифицирана гама, състояща се от 6 модела, които ще бъдат пуснати в продажба в рамките на 2022 г.

Следвайки решението си да не инвестира в EURO 7, Nissan спира въвеждането на пазара в Европа на леки автомобили с ДВГ от 2023 г. Предприемайки тези смели стъпки очакванията на компанията са 75% от продажбите за Европа до 2026 г. да са електрически автомобили, а пълна електрификация на портфолиото да бъде достигната до края на десетилетието.

С въвеждането на хибридната технология в Juke, e-POWER при Qashqai и X-Trail, както и с лансирането на изцяло електрическата Ariya, 2022 се превръща в повратна точка за Nissan по отношение на електрифицираните предложение към клиентите.

Много интересна е системата e-POWER, разработена изцяло от Nissan 100% електрически мотор задвижва колелетата, докато малък, изключително ефективен ДВГ зарежда батерията по време на движение, като по този начин напълно отменя необходимостта от спиране за зареждане на батерията и елиминира всякакви притеснения по отношение на автономността. Нея ще видим тази години в Qashqai и X-Trail със задвижване на 4-те колела.

електрическата мобилност.

Очакваме и първият изцяло електрически купе-кросоувър – Ariya. Предефинирайки напълно електрическата мобилност Ariya ще се предлага и със системата за задвижване на всички колела e-4ORCE.

Следващото поколение напълно електрическо предложение в LCV сегмента от Nissan - Townstar - е разработен с идеята да е надежден, ефикасен и устойчив бизнес партньор. Оборудван с изцяло електрически двигател с WLTP комбиниран пробег до 300 км и пакет от над 20 технологични функции, новият Townstar е идеален за доставки в градска среда.

електрификация електромобили Nissan