Lexus показа бъдещето - суперкола, 700 км с едно зареждане

Това е първата от показаните в края на миналата година 15 концепции

Валентин Маринов,
Lexus

Lexus

Lexus показа официални снимки на един от напълно електрическите си модели, които възнамерява да представи по 2030 г.

Припомняме, че малко преди Коледа м.г. президентът на Toyota Акийо Тойода обяви, че до въпросната 2030 г. концернът ще лансира 30 изцяло електрически возила, които ще излязат с марките Toyota и Lexus.

Те ще произлязат от 15 концепции - видяхме ги строени като на автосалон. Те трябва да заменят цялата гама и от 2030 г. тя ще е само EV, да не говорим, че на някои пазари, например американския, двигателите с вътрешно горене ще бъдат забранени от 2035 г.

Lexus

На снимките с 15-те личеше и спортен прототип, който става все по-пълнокръвен, ако се съди по снимките и информацията от Lexus.

Изглежда, че това ще е наследникът на LFA. И изглежда също така, че на него се залага много, тъй като работата по динамиката му ще отговори на много въпроси и ще зададе посока на други такива модели в бъдеще.

Lexus

Този автомобил символизира бъдещето на Lexus, посочва бранд мениджърът Коджи Сато.

Той трябва да ускорява от място до “стотака” за около 2 секунди. И да може да измине 700 км с едно зареждане. Ако такова ще е бъдещето, при това близкото, нямаме нищо против.

Возилото ще използва специалните батерии, които Toyota разработва и възнамерява да започне да вгражда от средата на десетилетието. Те първо ще влязат в употреба в хибридните коли, като по този начин ще бъдат и тествани за пълната електрификация.

Lexus не съобщава повече подробности за този суперавтомобил, но това не е изненада. Ще почакаме.

Lexus LF-Z Electrified Toyota bZ4X суперавтомобили концепция електрически автомибили Акийо Тойода