Китайците преподават: 1200 к.с. и повече екрани, отколкото има в някои домове

Yangwang U8 Premium Edition има три станции за безжично зареждане на смартфони, 70-инчов head-up дисплей с добавена реалност и 22 високоговорителя

Пламен Георгиев,
Yangwang U8 Premium Edition

CarMarket.bg/Yangwang

Yangwang е луксозно подразделение на BYD, което наскоро разбуни духовете със тежкия всъдеход U8 и хиперавтомобила U9, и двата електрически, като вторият обещава ускорение до 100 км/ч под 2 секунди.

Сега марката отново привлича прожекторите към себе си с U8 Premium Edition за китайския пазар. Огромният всъдеход на рама стъпва на 20- или 22-цолови колела, предлага „плаващ” покрив, скрити във вратите дръжки и шестоъгълен калъф за резервната гума.

Истински впечатляващ е моделът в интериора. Там за водача и пътника се предлагат дисплеи с диагонал 23,6 инча, разделени от 12,8-инчов вертикален дисплей на централната конзола. На гърба на подглавниците на предните седалки са монтирани още два дисплея, шести има в подлакътника между задните седалки.

За озвучаването се грижи аудио система с 22 високоговорителя, а за пътниците има две безжични зарядни станции за смартфони, третата по традиция е разположена отпред. Сред другите акценти може да се изтъкне 70-инчовият head-up с добавена реалност, седалките с “10-точков масаж с горещи камъни”, ароматизатор, хладилник, който работи до 12 часа, след като изключите автомобила.

Yangwang

Задвижването на SUV е поверено на 4 електромотора със сумарна мощност 1200 к.с. това позволява големият автомобил да ускорява до 100 км/ч за 3,6 секунди.

За съжаление, впечатляващите параметри не са дублирани от мощността на зареждане, която е само 110 kW на DC зарядна станция. От компанията казват, че батерията може да се зареди от 30% до 80% за 18 минути. Пробегът на модела е 1000 км по цикъла CLTC.

U8 Premium Edition е оборудван с 38 сензора, включително три LiDAR блока, пет радара, 14 ултразвукови сензора и 16 камери!

Сред акцентите може да се отбележат функцията за „стабилизиране на гумата при спукване” и регулируемото окачване, което може да се повдигне с допълнителни 150 мм при нужда от голям просвет. Компанията също така каза, че „при екстремни условия, като внезапни наводнения или водни препятствия извън пътя, U8 Premium Edition може да остане на повърхността до 30 минути”.

Доставките на модела в Китай започват следващия месец на стартова цена от 140 000 евро.

китайски автомобили Yangwang Yangwang U8